Nexhi Baushi

NEXHI BAUSHI

        Nexhi Baushi

 

    U lind në Tiranë, ku mori dhe mësimet e para 8/vjecare dhe ato të mesme. Diplomohet si Ekonomiste Kontabël në Universitetin e Tiranës me rezultate të larta. Gjatë ushtrimit të profesionit të saj si ekonomiste ka punuar me profesionalizëm në degë shumë të rëndësishëm të ekonomisë. Eshtë me master në ekonomi dhe Eksperte e Auditit të Brëndëshem. Aktualisht punon në një Kompani Ndërtimi. Njeh tri gjuhe të huaja: Italisht, Maqedonisht dhe Bullgarisht. Fillesat e saja në letërsi në vitin 2003, përgatit një libër monografi për familjen e saj “BREZAT”, e cila do të botohet në fund të vitit 2013.

nexhi 1

  Në mars 2012 boton vëllimin e parë me poezi “KUR LOTON QIELLI….” (Kronikim i Kohës) në tre gjuhë : shqip, anglisht, italisht, i cili është dhe prezantimi i parë me lexuesit.  Nexhi është anëtare e Pegasit Internacional Albania  , anëtare e Shoqatës Shkrimtarëve “Peja Poetike” Pejë që nga viti 2011. Në Nëntor 2012 në aktivitetin Peja Poetike fiton çmimin e tretë. Së shpejti del nga botimi vëllimi i dyte me poezi ”AUTOGRAF I PAZBARDHUR”. Ka në proçes një vëllim të tretë me poezi, një vëllim me tregime si dhe një novelë që do të shohin dritë në vitin 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s