Eva Burgers

eva

           Eva Burgers

http://www.evaburgers.info/over-eva.html

 

Eva Burgers (1969) is auteur.

In 2011 debuteerde zij met het jeugdboek Hij is van mij, eerste deel uit de serie Spotlights. Het tweede deel, Vrij zijn, verscheen in 2012. In september 2013 wordt het derde deel verwacht.

 Bij uitgeverij Kluitman verschijnt rond het voorjaar 2014 Stille getuige, haar eerste jeugdthriller.

 Eva wist al jong dat ze iets met schrijven wilde doen. Ze heeft als journalist bij verschillende kranten gewerkt, maar ook als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Toch koos ze er na de middelbare school voor om te gaan studeren aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Eva begon met het schrijven van boeken in 2008.

 

 

eva-burgers-hij-is-van-mij

 HIJ IS VAN MIJ

http://www.evaburgers.info/hij-is-van-mij.html

 

In de reeks ‘Spotlights’ volgt de lezer het vallen en opstaan van zes jongeren op de musicalacademie.

 

Deel 1 ‘Hij is van mij’

Als je beste vriendin verliefd wordt op dezelfde jongen, dan… (a) steek je daar snel een stokje voor, niemand kan jouw charmes weerstaan. (b) Wie wordt er nu verliefd op jou? Je kunt het nooit van haar winnen, dus je doet geen moeite. (c) vergeet je je beste vriendin én die jongen en je stort je op je studie podiumkunsten, want wie heeft er nu vrienden nodig als je applaus hebt? (d) zoek je zo snel mogelijk een nieuwe prooi, want jongens zijn vervangbaar, vriendinnen niet. Mara en Lizzy hebben de slopende auditie van de Academie voor Uitvoerende Kunsten allebei doorstaan en beginnen met knikkende knieën aan de musicalopleiding. De twee meiden zijn elkaars tegenpool: Mara zegt alles wat er in haar opkomt en heeft een prachtige stem. Lizzy is heel verlegen en danst de sterren van de hemel. Toch worden ze meteen twee handen op één buik. Maar… wat gebeurt er als twee beste vriendinnen vallen voor dezelfde jongen?

 

 

eva-burgers-vrij-zijn

VRIJ ZIJN

http://www.evaburgers.info/vrij-zijn.html

 

In de reeks ‘Spotlights’ volgt de lezer het vallen en opstaan van zes jongeren op de musicalacademie.

 

Deel 2 ‘Vrij zijn’

 Lizzy en Cas zijn een hecht en verliefd koppel geworden tijdens de zomervakantie. Maar hoe gaat het verder met hun relatie wanneer Cas zijn eigen ruimte opeist om te kunnen componeren? En wat gebeurt er als hij de kans zou krijgen om naar New York te gaan? En wat moet Mara intussen met haar gevoelens voor Cas? De koele Anne lijkt te smelten voor Bruno, maar hij heeft zijn pijlen dan weer op het hart van Quinty gericht.En intussen moet er nog hard worden gerepeteerd voor de musical A Chorus Line …

 

 

 

eva-burgers-ik-neem-je-mee

Ik neem je mee

http://www.evaburgers.info/ik-neem-je-mee.html

 

In de reeks ‘Spotlights’ volgt de lezer het vallen en opstaan van zes jongeren op de musicalacademie.

 

Deel 3 ‘Ik neem je mee’

Anne en Quinty sluiten vriendschap nadat ze hun ruzie over Bruno hebben bijgelegd. Bruno probeert Quinty weer voor zich te winnen, maar dat lijkt een averechts effect te hebben. Anne voelt zich intussen nog steeds aangetrokken tot Bruno en hoopt dat hij snel inziet dat zij de ware voor hem is. Terwijl Cas en Mara stage lopen bij de professionele uitvoering van A Chorus Line, bereiden hun klasgenoten zich voor op het laatste jaar aan de Academie voor Uitvoerende Kunsten. Maar Lizzy niet. Zij is met andere dingen bezig: ze is doodsbang haar grote liefde Cas aan Mara te verliezen en haar prestaties op school gaan hard achteruit door haar gepieker. Cas heeft zich helemaal op zijn carrière gestort en hoopt na zijn examen zijn droombaan te vinden bij een theatergezelschap in het buitenland, maar Bruno lijkt hem voor te zijn … Zal het de leerlingen lukken hun jaloezie opzij te schuiven en hun hechte vriendschappen in stand te houden?

 

 

 

cover-stille-getuige-eva-burgers

STILLE GETUIGE

http://www.evaburgers.info/stille-getuige.html

Na een schoolfeest is Nikki getuige van de ontvoering van de populaire Diane. Als een paar dagen later blijkt dat ze vermoord is, komt Nikki in een verschrikkelijke nachtmerrie terecht. En als ze erachter komt dat het busje waar Diane in werd getrokken van Martin is, de nieuwe vlam van haar beste vriendin, weet ze niet meer wat ze moet doen. Zal ze vertellen wat ze weet? Zullen ze haar geloven? Wie kan ze nog vertrouwen?

“Stille getuige verschijnt rond het voorjaar 2014”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s