Të mjerët… / Nga Azem Parllaku

 

Të mjerët…

 

 

 

azem

 

Nga Azem Parllaku

 

Maks Velo është nga ata që janë në frontin kundër të tjerëve, ku fisi e besimi janë “konstrukte artificiale kulturore” dhe “duhen rrëzuar” se “janë të dëmshme”…
U vetëviktimizua, apo po e anatemojnë!?
Retorika e tij niset me synimin madhor të merret me do gjëra të adresuara artificialisht që e pranon se i ka krijuar me injeksione kulturore si geni, feja e gjuha…!
Pra retorika e tij (dhe për rrjedhojë dhe e ca shqipfolësve që e marrin për bazë) me sa duket s’vlen…!
Më së shumti duket të ketë lidhje me zhvillimet më të gjera “ideologjike-politike”, kjo ndoshta vlen për t’u marrë në konsideratë…!
Ndërkohë që autorit s’ia vë dhe shumë re, se flet si “individualisht”, ua vë re injorantëve shqipfolës që e marrin për referencë apo për bazë.
Pse i quaj injorantë?
Sepse mund të kenë lexuar krejt filologjinë (që thuajse gjithnjë ka synime të pastra ideologjike-politike) por s’njohin LIGJIN prej nga ngrihen bazat e nacionalizmit tonë, e megjithatë kanë gjithë prepotencën katunaroide të dalin në publik e të ulërijnë për “mite” e “konstrukte” që duhen “dekonstruktuar”.
Kjo ndodh sa herë intelektoviçët e rinj dalin rrugëve të botës, në kuptim të parë si dhe figurativ, me veçorinë e kazanit…(!?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s