Simpoziumin i dytë Internacional zhvillohet prej datës 23 -26 shtator 2014, më temën ” FIGURA E FEMRËS NË ROMAN ” / UNIONI I SHKRIMTARËVE DHE KRITIKËVE SHQIPTARË

vule

 

UNIONI I SHKRIMTARËVE DHE KRITIKËVE SHQIPTARË

L’UNION DES ECRIVAINS ET DE CRITIQUES ALBANAIS

E mail : reshats@hotmail.fr Tel:044 111 430  /

ProCredit Bank : 11160022720001-30

Prishtinë më, 22 shtator 2014

 

 

KOMUNIKATË PËR MEDIE

 

 

Simpoziumin i  dytë Internacional zhvillohet  prej datës 23 -26 shtator 2014, më temën FIGURA E FEMRËS NË ROMAN

 

 

 

Unioni i Shkrimtarëve dhe i Kritikëve Shqiptarë, në përkrahje të Ministrisë së Kulturës së Republikës së Kosovës, organizon Simpoziumin e Dytë internacional, prej datës 23 -26 shtator 2014, më temën FIGURA E FEMRËS NË ROMAN.

Gjatë ditëve që organizohet Simpoziumi do të lexohën kumtesa shkencore lidhur më trajtimin e femrës si personazhe në letrat shqiptare dhe ato ndërkombëtare. Cili ishte roli i personazhës femër dhe cili ishte mesazhi i krijuesëve tanë dhe ndërkombëtar duke e trajtuar femrën herë si personazh kryesor e herë si personazh të dorës së dytë.

Kumtesat e tyre do t’i lexojnë Prof Dr Myrvete Dreshaj, Prof Dr Shefkije Islamaj, Prof Dr Daniel Leuwers, Prof Dr Héléne Staford, Prof Dr Dinos Kobatis, Prof Dr Nicole Barriére, Prof Dr Alla N. Polosina , Kalosh Çliku, Porf Dr Sali Bytyqi, Mr Sc Fatmir Halimi, Sherife Thaçi e shumë të tjerë.

Gjatë këtyre ditëve pëerveç kumtesave do të zhvillohen edhe orë letrare më poetët e ardhur nga Franca,Anglia, Rusia,Greqia , Spanja dhe poetët vendorë. Ora e veçantë letrare do të organizohet në Shkollën ZENIT në Besi në orën 15.00.

Unioni i Shkrimtarëve dhe i Kritikëve Shqiptarë është një asociacion kulturor i pranuar në rrjetin botëror të frankofonisë, ku si objektiv kryesor ynë është që leterësia shqiptare të njihet dhe të ketë qasje direkte më letersinë e vendeve tjera në botë.

Hapja e punimëve të Simpoziumit të Dytë do të mbahët të martën më 23 shtator 2014, në orën 19.00 të KULLA POETIKE, me ç’rast do të shtrohet një darkë për mysafirët si dhe gazetarët e medieve elektronike dhe të shkruara të cilët e përcjellin këtë ngjarje kulturore. Në hapje do të marrin pjesë: Rexhep Qosja, Ramiz Kelmendi, Adem Demaçi, Ilir Shaqiri, Mihrije Braha, Naim Abazi etj si dhe grupi i vallëve të udhëhequr nga Dilaver Kryeziu.

SIMPOZIUMI ORGANIZOHET prej të mërkurës 24 deri të premtën 26 shtator 2014 në INSTITUTIN ALBANOLOGJIK duke filluar prej orës 9.30 çdo ditë .

Sqarim : këngëtarët nuk kanë për të kënduar. KULLA POETIKE gjendet afër fshatit ndërkombëtar –fshatit amerikan- dhe afër Puro Kulla është e ndertuar e tëra më gurë dhe gjendet lehtë. Gjatë darkës do të ketë valle dhe muzikë për të krijuar një ambient sa më të mirë për mysafirët e huaj dhe vendorë.

Keshilli organizativ:

 

1- Reshat Sahitaj

2- GANI XHAFOLLI

3- Begzat Baliu

Kontakt: 044 111 430 & 049 185 223

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s