Thur për mua – Poezi nga MARIA MIRAGLIA / Përktheu : Albana Alia

Maria Miragla

Poezi nga MARIA MIRAGLIA

 

 

Thur për mua


Thur për mua
vargje dashurie
kur hëna thërret
shoqërueset e saj
për të zbukuruar
me perla të shndritshme
kupën e errët të qiellit.

Thur për mua
vargje dashurie
kur flladet ëmbëlsisht
përkundin majat e pemëve
në ekzekutim serenadash romantike.

Shkruaj për mua
fjalë dashurie
kur valët
ndjekin njëra-tjetrën
si fëmijë të hareshëm
dhe
në vezullimet e para të agimit
u pëshpërisin trumcakëve dhe harabelave
vargjet e tua më të bukura
për dashurinë.

Si lajmëtarë do të vijnë
pranë dritares sime
dhe në çuçuritje këngësh
do t’më flasin për ty.

Mblidh për mua
fjalët më të ëmbla të dashurisë
kur vesa e mëngjesit
zgjon ëmbëlsisht
me prekjen e saj të lehtë
lulet ende të përgjumura
nëpër fushat e pafundme.

… dhe vazhdo të shkruash për mua
fjalë dashurie
kur qielli në horizont
në pafundësinë e vet
shtrëngon puthjet e diellit.

 

 

Albana Alia

Përktheu: Albana Alia

 

One thought on “Thur për mua – Poezi nga MARIA MIRAGLIA / Përktheu : Albana Alia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s