KUR VRITET FJALA / Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

anila Mihali

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

 

 

KUR VRITET FJALA

 

Filloi kjo natë pa përshëndetje…

Pagjumësia do zaptojë qiellin përsëri.

Nga dera e mbyllur prej një thyerje zemre

Somnambul dashuria ka marrë arratinë.

 

I lidha carcafët pas fajit, të pa faj ,

Yjet në qiell s’ i kap dot dora ime.

Kjo botē noprane ka egon e saj,

Regëtimat e fundit për të,  le te bien.

 

Dhe zgjatem vezullimesh në ëndrra gjithfarësoj

Në udhë që më lodhin në natën pa krye,

Besimin dhurova, dikush s’ e besoi

Oshëtinte e qeshura mbi shpirtin thërrime.

 

Mëngjesi im, nëse prapë do të vish,

Me kurorë dielli a fustan prej shiu,

E pafjalë do jem këtë herë, ta dish,

Se fjala vritet vetëm nga njeriu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s