Kohës kur robëruan zogjtë – Baladë nga Roula Triandafilou / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

roula

Baladë nga  Roula Triandafilou
Kohës kur robëruan zogjtë

 

Kohës, kur lumenj fjalëshumta
Kufijtë prekën, të detit
Dhe heshtuan

Kohës, kur vitet u fosilizuan
Aty ku ngrin edhe gjaku

Ku dielli pjek frymë dhe shtëpitë përdhese
Ku, lemëzuar, gjethedridhet dita

Dimrit të të bardhave statuja
Aty ku vet balta plumbon…

Rrethuar nga hije

U linda

Pëshpërimë ere, në mes kallamishtash
E vetmja pemë

Mes malesh të lartë ku trishti pikon
Qielli

Dy frymyme – ajër. Dy heshtje – shi

Në kohë të ngërthyra si të ishte dje
Dhe unë zog robinë
U linda…

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

2 thoughts on “Kohës kur robëruan zogjtë – Baladë nga Roula Triandafilou / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s