Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë-pjesemarrese në Edicionin e 15-të i Ditëve të Letërsisë Shqipe në Michigan – 2016 / Nga: Raimonda MOISIU

Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë-pjesemarrese në Edicionin e  15-të i Ditëve të Letërsisë Shqipe në Michigan – 2016

 

 

10527492_10204058126512649_4415313866721835041_n

Nga: Raimonda MOISIU

 

Detroit-i, kryeqendra e industrisë automobilistike të botës, ku jeton komuniteti më i fuqishëm shqiptar në Amerikë, pret Ditët e Letërsisë Shqipe,- Michigan 2016-

Ditët e Letërsisë Shqipe në Michigan, të cilat organizohen për të 15-tin vit me radhë, për vitin 2016 do të bëhën në datat 28, 29 dhe 30 Tetor 2016.

Traditën e Ditëve të Letërsisë Shqipe Michigan ose e thënë ndryshe Festa Letrare e Shqiptarisë Amerikane, e cila për gati një dekadë e gjysmë prezantohet me vizionin, pozitën dhe historinë e saj, e bukur dhe unike.

Një organizim i admirueshëm, profesional e mbresëlënës me përkushtimin e vetë botuesit të RevistaKuvendi Detroit, shkrimtarit dhe publicistit Pjetër Jaku, bashkëshortes së tij, poetja e talentuar dhe reformatore Elinda Marku në bashkëpunim me stafin e revistës, dhe komunitetin e shkrimtarëve, poetëve, artistëve dhe përkrahësve të tyre, që jetojnë, punojnë e krijojnë në shtetin e Michigan-it dhe rrethinat. Shoqata E Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë e vlerëson këtë sofër letrare, Festa Letrare e Shqiptarisë Amerikane, -që zgjon muzën e kuvendimit dhe oratorisë në tryezën e bashkëbisedimit dhe ku do te dëgjohet zëri i korit të muzave shqipe.

 

14469668_10210532390805210_4361220777875138389_n

 

Sikunder jeni në dijeni për Shoqatën e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë e cila ka moshë përafërsisht me Revistën Kuvendi dhe Ditët e Letërsisë Shqipe, Michigan, së bashku do të vazhdojmë traditën e bukur per te 15 -in vit, të Ditëve të Letërsisë Shqipe në Michigan,të lidhura fort këto, me traditën e kulturën e trevave të Shqipërisë etnike, ashtu si kanë bërë gjeneratat e ndritura të pararendësve tanë, akt vlerësimi dhe të gjithë së bashku të shndërrohemi në më shumë se mesazhierë të ekzistencës humane e dashurisë njerëzore.

 

Raimonda Moisiu

Kryetare e SHSHSHA-se

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s