Bija ime / Poezi nga Leonora Lokaj

 

leonora Lokaj

Poezi nga Leonora Lokaj

 

 

Bija ime

 

Shihi yjet se si përflakën,
si do të shuhen para këmbeve të tua
ashtu duke ndjerë melodinë e hënëplotës
Mblidhi copëzat e vendit tënd
Ëndërr gjymtuar nga shekulli i deformuar

Shkrirë në lot lumenjsh,
nëpër kohëra mos u dorëzo
mbi kreshta stuhish nuhate qetësinë
thaje lotin e ngecur në qerpik
Lundro bregut të ëndrrës tënde

Kur të rriten gjethet e mendimeve të tua,
mos i krasit me draprin e huaj
Lejojë të thahen dhe ripërtërihen natyrshëm,
se erërat qajnë me të madhe,
kur ti braktis malin e mendimeve të tua

Lufto për atë që e do edhe nëse bota përmbyset
Thuaje atë që e ndjenë
edhe nëse magjia e fundit e fjalës vdes
Bija ime, rreze dielli ne agimet e mija,
me rroba idealesh vishe rrugëtimin tënd.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s