Për tim bir dëshmor Nga : Flori Bruqi

 Për tim bir dëshmor

 

 

flori-1

Nga : Flori Bruqi

 

* Nga manifestimi letrar tradisional “Dritat poetike”-Edicioni i 3-të letrar në Kastriot,

më 2 nëntor 2016

 

 

Për tim bir dëshmor

(Të gjitha nënat vuajnë kështu si unë).

 

Mollëzat i kishte të zbehta…

Fytyrën e kishte të përhumbur

Nga frushullimat e plumbave …

 

Nga larg dëgjohej cicërima e zogjëve të malit

Ata kërkonin një kokërr grurë

Sepse ata ishin të uritur…

 

***

 

Nëna në ëndrra shpesh të puth

duart tua të njoma

shpesh bisedon me ty çdo natë

Qeshët me qeleshën tënde të bardhë

me duçat e duhanit që i ruan në gji…

 

Verat shpejtë po shkojnë, bir

u bënë hiq më pak se 17 –të!

 

-Me thoshe:

Nënë,shpejt do të vjen Pranvera …

Tok me Lirinë !!!

 

Dhe dimri tash erdhi,

Koha është të shtrihem në shtratin tend bir !

Vetëm jam –e mbi gjoksin tend,

Bijë, shpeshëherë i dashuri Bir.

 

 

Dëgjojë oshëtimen e Tokës –

Në dhoma hynë heshtja …

 

Vallë athue ku je?

-Ku është zëri yt,bir ?!

 

 

Kastriot ,2 nëntor 2016

(Poezi e lexuar në manifestimin letrar tradicional në përkujtimin e 27 -vjetorit të rënies së deshmorëve

Afrim Zihitia dhe Fahri Fazlu)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s