Pikturë e gjallë – Gentjan Hasanas / Çmimi i Tretë ” Frang Bardhi-2016″

gentjan-hasanas

Poezi nga Gentjan Hasanas

 

 

Pikturë e gjallë

 

Bëra

një pikturë të gjallë:

ushtarin e plagosur

e mbylla në korrniza qiparisi.

Mbaje

dorën mbi plagë

dhe renko me zë të ulët!

Mos vdis!

Pas pak do të shperblehemi

dhe ti

s’do ta kesh më emrin Alfred!

Do të mbahesh mend si ushtar i Lirisë,

si engjëll i Paqes,

si Sakrificë,

Vetmohim!

Kur të vdesësh

do shumfishohesh ”copy-paste”

në mijëra piktura të tjera!

Do të gjendesh varur në zyrën e çdo ministri!

Në albumet Bashkisë!

Numri i serisë tënde

do bëhet medalion në qafën e të rinjve,

në grykët e pushkëve do të stampohet!

Do të bëhesh

personazh i lojërave ”video game”

aty do të fitosh saherë…

sepse ke 7 jetë!

Ndoshta… do të jesh

edhe poshtë jastekut të deputetes,

falë teje bën gjumin e qetë!

Mbaje dorën

te vrima e plumbit

dhe renko me zë të ulët!

”Kokat e mëdha”

me një gotë ”chivas” në dorë

vizitojnë Galerinë e Arteve!

Ata ecin pa vënë re ku shkelin…

Gjaku rrodhi nga tabloja!

Si kutitë e shahut pllakat e korridorit

të bardha,

të zeza…

Të gjitha

me një vulë gjaku në mes

nga këmbët e vizitorit…

Oh!

Ti po vdes!

Korrnizat e qiparisit

t’u bënë pëllumba mbi krye…

M’u lodh dora mbi plagë

dhe rënkimet si kandil m’u shuan.

 

 

gentjan-hasanaj

Gentjan Hasanas

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s