VAJI I VIOLINËS- Vjollca Tiku Pasku / Çmimi i tretë ” Frang Bardhi-2016 “

vjollca-tiku-pasku

Poezi nga Vjollca Tiku Pasku

 

 

VAJI I VIOLINËS

 

I dashuri im prej toke, vajin e violinës luaj,

gishtat e mi, si petalet e trëndafilit këputen,

violina qan, me vajin e zogut, prerë në gastare,

dhimbja djeg telat e instrumenti që lëkundet.

 

I dashuri im, mbuluar me membranën e tokës,

vjeshta luan vajin me shkopinjtë e erës hakërruar,

gjethet ulërijnë e mbyten në rrjedhën e shqotës,

kurorat e degëve thyhen te drejtkëndëshi ku je izoluar.

 

I dashuri im, vaji i violinës rrjedh nga spiralet e qiellit,

si lumë bregzbuluar, më mbyt në erozionin me re,

vetëtimat e violinës, kam urat qiellore për të ardhur tek ti,

dridhjen e telave, kam britmat e ëndrrës së thyer nën dhe’.

 

Jetoj mes pasqyrave, ku fshehin fytyrën time,

mes zambakëve të çngjyrosur, në ajrin e ngrirë,

gjithë bota ime përbëhet prej statujave lëvizëse.

violina ka shpirtin tim, vajin e zisë luan me zë të lirë.

 

 

Vjollca Tiku Pasko

Vjollca Tiku Pasku

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s