Kalendari poetik: Galway Kinnell (1927-2014) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Galway KINNELL

Kalendari poetik: Galway Kinnell (1927-2014)

Sot, më 1 shkurt, është data e lindjes së poetit amerikan G. Kinnell. Në vitin 1982 fitoi çmimin Pulitzer me një përmbledhje poetike. Ithtar i poezisë së Whitman-it, ndërsa në rini qe i dhënë pas poezisë së Edgar A. Poe-s dhe Emily Dickinson-it. Ja njëra nga poezitë që kam prej tij:

ME KJA

Me kja paksa
s’ban dobi. Duhet me kja
dersa t’qullet nënkrejsja lotësh!
Mrapa shko drejt e n’dush
dhe pllaq-plluq-pllaq-plluq!
Mrapa shko
hap dritoren
dhe: “Ha, ha, ha, ha!”
Dhe ba me dvet njerzia
“Çka bani vaki, more?”
Pa e ndal të qeshmen gjegju:
“Lumtunia kje mshehun te ma i mbrami lot!
E derdha dhe ate! Ha, ha, ha!”

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s