ME ZËRIN TËND, MBI SUPIN TIM… / Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora

 

ME ZËRIN TËND, MBI SUPIN TIM…

Prapë Dhjetori studentët ngre…
Qiejt përflakin për drejtësi
Asnjë nga ata nuk njohim ne
Hyjmë mes tyre…unë dhe ti…

Rritu mbesa ime e mirë
Jeni pafajësia vetë…
Jetën na e bëjnë të vështirë
O shpirti im…që më jep jetë…

Shpërthen rinia…dhe shpirtin zhvesh…
Në mes studentësh…nëpër thëllim…
Dhe Ti…sa mund… këtu në shesh…
Me zërin tënd… mbi supin tim…

E moshat pleksur nëpër jetë
Kërkojnë liri…duan shpëtim…
Gjersa të ndërtojmë një shtet
Pa kriminelë…pa shfrytëzim…

Se vjen një ditë…mbaron durimi…
Mes shesheve pa fdund e anë
Forca juaj…tmerr për krimin…
Me zërin tuaj…dhe shpirtrat tanë…

Tërmet le të mbetet…tërmet…
Dhe zëri si stuhi mbi shesh
Që të kujtohet çdo pushtet
Se forc e popullit të zhvesh…

( Me rastin e grevës së studentëve, Dhjrtor 2018)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s