Poezi nga Seli Murati

Poezi nga Seli Murati

 

Eja…

Eja nga bregu matanë
Bëhem urë pranë meje rri
Ndiqe aromën e dashurisë
Fali shpirtit pak qetësi

Eja mbille një trëndafil të kuq
T’i marr erë lagur me vesë
Jam bërë rreze drite për ty
Ndize në xixa të bukurën shpresë.

 

Le të flas dashuria

Shpirtin e zbusin lotët
Kujtimet ndezin zjarre
Në heshtje flasin sytë
Kur dëshirat hynë në valle

Vështroj qiellin mbushur yje plotë
kujtimet më kanë prangosur
dëshpërohem se shpirti ka dhimbje
e mbaj në gji dhe e shtrëngoi fort
atë ndjenjë ndezur flakë,
mos u mundo ta thyhesh heshtjen

Si ëndrra që jeton nën qepallë
dhe kujtimet më vijën si retë
Vala e detit mi përkund
Ti gjumin ma vjedh çdo natë
Shikomë mos m’i largo ata sy
Yjet në tokë i ulë vetëm për ty

Ti japim ngjyrat jetës, bukurinë fjalës
Syve shkëlqimin, zemrës gëzimin
Më godit me zjarr më prek me buzë
Në përqafim më mbaj ngrohtë
Në krahët e ty më ndiz shpuzë
Të mos na ikë asnjë çast kot…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s