Lutje – Marina Cvjetajeva / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Marina Cvjetajeva 
(Мари́на Ива́новна Цвета́ева) 
(1892 – 1941)

Lutje

Jezu, im Zot! Kam etje mrekullinë
Tani, menjëherë, fillimditës në hymje
Oh, ma jep vdekjen, shpejto, kur ende
Libërth i pahapur, qëndron jeta ime.

Jini i tërditur. Rreptë nuk do të më thοni:
– “Mbahu! S’ka dhe ardhë ora juaj, e çartur!”
Ti që më fale, tërnjëherësh, kaq shumë
Përse nuk e le, çdo udhnajë, të mbesë hapur.

Me shpirt të Ciganit e dua, gjithshka
Vjedhnajash të hidhem, gjithë duke kënduar
Të vuaj nën tingujt e lodrës, hata
Në luftra t’ia beh, Amazon kalëruar.

Majë kështjellës së zezë, yllësitë të lexoj
Fëmijtë të drejtojë, terrnatës – matanë…
Mitit t’i ngjasojë, dita që kaloj
Dhe çdo ditë e imja, me marrinë të ngjajë.

Më pëlqen edhe kryq dhe mëndafsh edhe pallë
Shpirti im më është, i një çasti frymim
Vitet fëmijnore… mbenë mit në agjërim
Dërgomë “fillimditës”, vdekjen të më marrë!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s