Poezi nga Viviane Cornelis (Belgium) / Përktheu në shqip Marjeta Shatro- Rrapaj

Poezi nga Viviane Cornelis (Belgium)
Djepi !!!!
Jeta nuk na ka prishur gjithmonë!
Humbja e një të dashuri në zemrën tonë !!!!
Kush nuk ju mungon të gjithëve !!!
Humbja e nënës sime, që unë kurrë nuk do ta harroj !!!
Por ajo është atje pranë meje!
Ajo më mbajti dorën për të ikur !!!
Atje pranë engjëjve përgjithmonë!
Humbja e babait tim,ti shkove !!!
Një të martë, pa një lamtumirë !!! pa e parë njëri-tjetrin !!!
Pranë nënës sime ti u vendose !!!!
Atje pranë engjëjve gjithmonë !!!!
Në zemrën time, ata më japin shpresë!
Ata më bën atë që jam !!!
Një vajzë e ndjeshme, dhe pa zhurmë !!!
Me një zemër të madhe, që e do jetën!
Pavarësisht nga të këqijat, të mirat, shqetësimet!
Ne duhet të besojmë në tokë, të jetojnë, gjëra të vogla!
Në tokë kaq shumë gjëra janë të mira !!!!
Dhe ju kujtojnë kujtimet tuaja !!!!
Vajza ime që adhuroj, të cilën unë e linda !!!
E cila më kujton të gjithë të kaluarën time !!!!
Ajo ishte e bukur !!! Në krahët e mi!
Gjoksin, që i dhashë !!!
Çfarë është më e bukur në jetë !!!
Çfarë është Dashuria !!!
Me shokun e saj !!!
Ajo e bëri !!! Një qenie !!!
Dhurata më e bukur e tokës!
Mbesa ime e vogël, thesari im!
Edhe ajo, e bukur si nëna e saj!
Që rritet si një lule !!!
Ata janë gjithçka për mua!
Çfarë gëzimi kur i shoh ato!
Nëse ndonjëherë ka edhe dhimbje !!!
Për mua është dhurata ime më e mirë!
Të jem nënë dhe gjyshe !!!
LE BERCEAU !!!!
 
La vie ne nous as pas toujours gatée !!!
La perte d’un être chèr à nos coeur !!!!
Qui vous manque à tous jamais !!!
La perte de ma mère, que je n’oublierais jamais !!!
Mais elle est là à mes cotés !!!
Elle m’a tenue la main pour s’en allée !!!
Là près des Anges à tous jamais !!!
La perte de mon père, tu t’en est allé !!!
Un mardi, sans un aurevoir !!! sans se voir !!!
Près de ma mère tu t’es installé !!!!
Là près des Anges à tous jamais !!!!
 
Dans mon coeur, ils me donnent pleins d’espoir !!!
Ils ont fait de moi ce que je suis !!!
Une fille sensible , et sans bruit !!!
Avec un gros coeur, qui adore la vie !!!
Malgré les maux,, les biens, les ennuis !!!!
Il faut croire en la terre, vivre, de petits riens !!!
Sur la terre tant de choses sont biens !!!!
Et vous rappelle vos souvenirs !!!!
 
Ma fille que j’adore, que j’ai mise au monde !!!
Qui me rappelle tous mon passé !!!!
Qu’elle était belle !!! Dans mes bras !!!
Le sein, je lui donna !!!
Quoi de plus beau dans la vie !!!
Que s’est Amour !!!
Avec son compagnon !!!
Il ont fait !!! un petit être !!!
Le plus beau cadeau de la terre !!!
 
Ma petite fille, mon trésor !!!
Elle aussi, belle comme sa mère !!!
Qui grandit comme une fleur !!!
Elles sont tout pour moi!!!
Qu’elle joie quand, je les voient !!!
 
Si quelquefois il y a même des peines !!!
Pour moi s’est mon plus beau cadeau!!!
D’être Mère et grand mère !!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Vivilacolombe le 7/11/2017
Tous droits réservés
Përktheu në shqip Marjeta Shatro- Rrapaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s