Çfarë është perfekt ( What is perfect?) – Dr. Reshma Ramesh / Përktheu në shqip: Delo Isufi

Poezi nga Dr. Reshma Ramesh

 

Çfarë është perfekt

E përsosurë është koha kur unë humbas në ata sy,
Kur Ti pyetjeve të mia, përgjigje nga herë u jep,
I përsosur është zeri heshtjes kur jam në krah tek Ty,
Duke pritur atë puthjen që buzët e mia m’i djeg .

E përsosur është dashuria që miqtë e mi më dhurojnë,
Unë përherë qesh me ‘ta dhe qeshja është lumturim,
E përsosurë është puthja e birit tim. puthjet më gëzojnë,
Dhe përqafimet që ai më jep , çdo çast e pambarim. .

I përsosur është orizi që nëna jonë gatuante me shije,
Dhe ngrohtësia përhapej nga pjatat gjithandej,
E përsosurë është nata kur darkoj me familjen time,
Dhe ushqimi që hamë me hir të Perëndisë, Amen.

E përsosurë ëshrë drita që mbush shtëpinë time.
Dhe dashuria që prindërit e mi kanë derdh mbi ne.,
E përsosur është kjo jetë mes gjithë papërsosmërive,
Sepse vet e kam zgjidhur atë, si të vetmen fole .

 

What is perfect?

Perfect is the time when I am lost in those eyes; 
The answer to all my questions you somehow found. 
Perfect is the sound of silence when I am in your arms 
Waiting for that kiss, with my parted lips,

Perfect is the love that friends give me, 
Every time l laugh with them the perfect laughs. 
Perfect is the kiss my son plants on my cheek, 
And those hugs he gives me every single day.

Perfect is the rice my mother cooks for us, 
And the warmth it spreads from the plate. 
Perfect is the night when I dine with my family, 
And the food we eat with God’s grace.

Perfect is the light that fills my house. 
And the love my parents have showered on us. 
Perfect is this life through its all imperfections 
Because choose it to be.

( from the book Reflections of illusions)

 

Përktheu në shqip: Delo Isufi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s