Poezi nga Ajete Pavata

Poezi nga Ajete Pavata

 

***

Jam unë
A po bindja ime
Rebeluar në këtë kohë
Kur qeni të zotin se njeh.

 

BËHUNI TË FORTË JU PRINDËR

O qiell, tokë e det
Ti o Zot i vertetë
A thua ndjeni dhimbje
Që në lulen e rinisë
Kaq shumë të rinj
Po përshëndeten me jetë.

 

***

Ti, zog përrallor
Digjesh dhe ringjallesh
Bukurinë prej shpirtit
Përjetësisht ruan
Feniks i ringjallur!

 

***

Zeroja është pikëshkrirje
Është dhe pikëngrirje
Dashuria ka fundin
Aty ku arrinë kulmin.

 

***

Ditë e re më halle të vjetra
Secila që vjen më e rëndë se tjetra
A mos jemi ne që po e rëndojmë
Apo e gabuar koha që po e jetojmë?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s