Unë nuk mundem / Poezi nga Alma Braja

Poezi nga Alma Braja
 
 
Unë nuk mundem
 
Kujtove ndonjëherë çfarë pe në ëndërr,
Dhe ëndrrën pastaj ta jetosh,
u mundove?
Mos vallë u përpoqe ta ndryshosh,
e në masat e tua ta sjellësh?
Mendove ndonjëherë ëndrrën ta harrosh?
Mos re në gjumë të thellë,
për t’parë tjetër ëndërr?
Ëndërr të sajuar,
ëndërr të shndërruar,
dhe sytë hape i tmerruar?
Sajove ndonjëherë kujtime,
zhveshur kujtime prej ëndrrash,
thjesht të mos kërkosh?
E shkuara shpeshherë, është e ngurtësuar.
Ëndrra kurrë
Edhe pse e harruar.
Kujtove ndonjëherë ëndërr ngurtësuar?
Në statujë shndërruar?
Unë nuk mundem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s