Poezi nga Engjëll I. BERISHA

Poezi nga Engjëll I. BERISHA
 
 
BËMË DASHURI
 
Në det të heshtur, më ndez valë e saj
syri lot lëshon, e të trazon me bukuri
ç’ke moj ç’ndjell epshe, edhe kur je në vaj
të dytë digjemi, me ata lot bëjmë freski
 
fati ka ngjyra, nuk është vetëm zi
bebëzat në terr bëjnë shkëlqim
jepi dashurisë lëngun që ke në gji
mos e thaj gjuhën, mos rri në harrim
 
bukurinë mos e tret në deti
lëri valët ti, ato bëjnë ritual
mbaje dëshirën se po digjet veti
trupi u bë diell e detin ka me kallë
 
ç’u trazua bota e heshtja ka me tregu
ato valë kanë me e nxjerrë dashurinë
po trupi çka thotë trupi kur ka me vegu
nata i thotë ditës ma ruaj fshehtësinë.
 
 
 
KODIKËT E LUMTURISË
 
Çelësi i zemrës
e ka për kod dashurinë
e hap dhe e mbyll lumturinë
 
çelësi i dashurisë
e ka për kod çiltërsisë
i jep shkëlqim pastërtisë
 
çelësi i çiltërsisë
e ka për kod besnikërinë
e ruan dhe garanton ardhmërinë
 
edhe dëshpërimi ka çelës
e ka për kod shpresimin
të besojmë e ta ruajmë arsyen
 
vetvetja jote ka një tjetër çelës
i deshifron të gjithë kodikët.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s