Ftesë për pjesmarrje në Manifestimit poetik “Ibrahim Rugova”, edicioni i II-të

Ftesë për pjesmarrje në Manifestimit poetik “Ibrahim Rugova”, edicioni i II-të

Të nderuar poetë dhe miqë të poezisë nga e gjithë gjeografia shqiptare

Me rastin e përvjetorit të shkuarjes në amshim të Presidentit Historik të Kosovës, Dr. Rugova, Forumi i Rinisë i subjektit të parë antikomunist shqiptar, ka bërë të gjitha përgaditjet për mbajtjen e manifestimit poetik “Ibrahim Rugova”, edicioni i II-të.

Pas suksesit nga edicioni i I-rë me pjesëmarrjen e mbi 75 poetëve nga e gjithë gjeografia shqiptare, poetë të cilit me poezitë e tyre kanë përshkruar në mënyrë unike veprimtarinë dhe rolin e Presidentit ndër vite dhe ku çmimi kryesor i manifestimit i është kushtuar mikut të Presidentit, zëdhënësit të lirisë “Xhemajl Mustafa”, kësaj radhe, në edicionin e II-të, përveq të tjerave, çmimi i manifestimit do t’i kushtohet njërës nga ëmblemat e vlerësimit dhe respektimit të pakompromis të Institucionit të Presidentit, figurës ëmblematike, i dekoruari me “Medalje të Artë të Nënë Terezës” nga Ibrahim Rugova, “Heroi i Kosovës” nga President Sejdiu dhe “Nderi i Kombit” nga Presidenti i Shqipërisë z. Nishani, pra çmimi kryesor i manifestimit poetik do t’i kushtohet: Kolonel Tahir Zemaj.

Në edicionet e ardhshme, çmimet do t’i kushtohen figurave të tjera ëmblematike që kanë kontribuar ndër vite në Lidhjen Tonë dhe duke qëndru besnik ndaj vijës presidenciale të Arkitektit të Pavarësisë; Dr. Ibrahim Rugovës, figura të dëshmuara siç mund të jenë; Prof. Fehmi Agani, Enver Maloku, Smajl Hajdari, e kështu me radhë, duke nënvizuar rëndësinë dhe rolin e personaliteteve të tilla që sot fizikisht nuk gjenden në mesin tonë por puna e tyre e dikurshme, pikërisht në kohëra të vështira që po kalonte atdheu, ishte hallkë e fortë për ditët e lirisë të cilat jemi duke i jetuar.

Duke nderuar pjesëmarrjen e dashamirëve të fjalës së bukur artistike, nga e gjithë gjeografia shqiptare, kemi bërë të gjitha përgaditjet serioze që manifestimi poetik, edicioni i dytë të mbahet dhe të jetë sa më meritor, për hir dhe në nder të përkushtimit të Presidentit dhe miqve të tij për liri dhe pavarësi.

Pra; ftoheni të konkuroni në konkursin ndërkombëtar kushtuar Presidentit të I-rë të Kosovës; Dr. Ibrahim Rugova.

P.S.

E vetmja formë dhe mënyrë e komunikimit dhe shpjegimit për gjithçka që ndërlidhet me manifestimin poetik “Ibrahim Rugova”, edicioni i II-të, mund të bëhet përmes E-mailës në konkursin poetik ndërkombëtar.

Mirëutakofshim

Data: 18 janar 2020
Ora: 13:00
Vendi: Prizren

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s