Kalendari poetik: Massimo Bisotti 1979 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Massimo Bisotti

Kalendari poetik: Massimo Bisotti 1979

Sivjet mbushi 40 vjeç Massimo Bisotti, shkrimtar italian, i njohur për romanin e tij La luna blu – Il percorso inverso dei sogni (Hëna blu – rruga e kundërt e ëndrrave). Ka studiuar letërsi në Romë. Para se të bëhej shkrimtar, ka bërë punë nga më të ndryshmet, barist, operator në call center, etj. Ja një poezi prej tij:

JA PËRSE…

Shpirtrat s’duan t’ia dinë
dhe nisen për takim
me ose pa pëlqimin tonë,
më parë se trupat të bëjnë dashuri,
ja përse trupat më pas takohen.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s