Kalendari poetik: Peter Kolšek 17 maj 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Peter Kolšek
 
Kalendari poetik: Peter Kolšek 17 maj 1951
 
Sot mbush 70 vjeç Peter Kolšek, gazetar, publicist dhe poet sloven. Ka botuar shtatë vëllime me poezi, skenarë filmash, programesh televizive etj. Ja një poezi nga poeti sloven:
 
 
VETË I DYTË
 
Më në fund ja, vetëm, krejt vetëm mbetëm.
Për vete po shtie ca verë, ty po të jap pak ujë,
para se dita të shuhet
nja dy llafe thashë bashkë të shkëmbejmë.
Digjet fill i jetës pa kuptuar, shpejt e shpejt…
herë diell, herë shi, fare s’merret vesh.
Jo keq e sotshmja, e mërzitshme jo, madjé ca e trazuar,
si një erë që nga poshtë fryn e ngre shtëllunga pluhuri…
Sa për të ardhmen, s’kam qef të bëj zë,
sa të kemi verë, të paktën njësoj ka për të qënë.
Femrat? Për to, të them të drejtën, kam ç’të të rrëfej,
fare shkoqur, vetëm jemi tani…
Po ty të zuri gjumi, or qen i poshtër.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s