Kalendari poetik: Giorgio Orelli (1921-2013) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Giorgio Orelli
 
Kalendari poetik: Giorgio Orelli (1921-2013)
 
Sot, më 25 maj është 100 vjetori i Giorgio Orelli-t, shkrimtar, poet e përkthyes zviceran që shkruan kryesisht në gjuhën italiane. Ka fituar shumë çmime për veprat e tij. Kjo është poezia që përzgjodha në 100 vjetorin e lindjes së tij:
 
 
…KUR ISHE VAJZË E VOGËL…
 
Më kujtohesh kur ishe vajzë e vogël
dhe për të shkuar te hallat
kaloje me biçikletë pranë gardhit
që rrethonte fushën pas çmendinës
dhe çdo herë, mbërthyer pas gardhit,
hareshëm si marrok të këlthisja:
“Bionde bukuroshe, pse nuk vjen në shtrat me mua?”
por ti nuk ndaloje,
përgjigje s’më ktheje,
pastaj, nuk ishe as bionde
dhe për gjumë mendja s’të shkonte.
 
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s