Poezi nga Marin Soresku (Rumani)

 
Poezi nga Marin Soresku (Rumani)
 
 
***
 
Aq më je ngulitur
në mendim
sa mund të të qarkoja
me një gardh.
 
Do të qe, pa dyshim, i lartë,
shumë i lartë,
që ajri I pjesës tjetër të botës
të mos e kapërcente dot.
 
Dhe majë çdo huri
të mprehur:
nga një yll
si një glob i zakonshëm
ose më mirë: kokat
e atyre që kanë guxuar
të të dashurojnë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s