Kalendari poetik: Hafez Haidar 25 maj 1953 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
 
Hafez Haidar
 
Kalendari poetik: Hafez Haidar 25 maj 1953
 
Profesor, shkrimtar dhe përkthyes libanez me shtetësi italiane. Akademik, president i disa komiteteve për të drejtat e njeriut. Në vitin 2017 ishte mëtues për çmimin Nobel për paqe. Ja një poezi prej tij:
 
 
ËNDËRROJ…
 
Ëndërroj të jetoj në një botë pa kufij
dhe pa frikëra
ku lufta të jetë veç një kujtim
i vjetër i së kaluarës.
Ëndërroj të jetoj në një botë
pa bomba dhe kamikaze,
ku asnjë nënë të mos derdhë lot
mbi fytyrën e përgjakur të foshnjës së saj.
Ku kristianë, muslimanë dhe ebrej
të luten në të njëjtin vend,
të ndriçuar nga e njëjta dritë
që rrezaton çdo ditë
zemra e fëmijëve.
 
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s