Nasi Lera

350px-Nasi_Lera

                       Nasi Lera

Nasi Lera lindi në Korçë në vitin 1944.  Është shkrimtar bashkëkohor shqiptar. Ai kreu shkollën fillore dhe të mesme në Korçë kurse studimet universitare në Tiranë. Është i njohur si prozator për të rritur dhe fëmijë. Ka botuar tregime, novela, romane. Veprat më të njohura janë : “Të jetosh kohën”, “Tregime të zgjedhura”, “Sytë e dashurisë”, “Treni ecte drejt dëborës”, “Nata premierë”, “Baladë për vetveten”, “Orët e qytetit të vogël” etj.

Tituj të veprave

 

  • Bora e fundit (1972
  • Nisemi djema (1977
  • Dita e tretë (1980
  • Gjaku i prillit (1981
  • Sytë e dashurisë (1982
  • Të jetosh kohën (1984
  • Treni ecte drejt dëborës (1986
  • Orët e qyetit të vogël (1989
  • Nata e premerës (1989

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s