Publikohet Vëllimi Poetik ” Princesha ime” i autorit Astrit Balliu dhe Redaktor Ardi Omeri

 

liber Astrit

 

Publikohet Vëllimi Poetik ” Princesha ime”  i autorit Astrit Balliu dhe Redaktor Ardi Omeri 

 

 

 

 

BOTIME ALBTIPOGRAFIA 2014
Përgatiti për botim: Studio Idea&Biznes
Redaktor: Ardi OMERI
Korrektore letrare: Eugerta TOLA
Përgatitja grafike: Ardit Çalliku
Shtypur në shtypshkronjën: “Albtipografia” Tiranë.
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
copyright©AstritBalliu2014

 

 

 

astrit 1

                   

                          Astrit   Balliu 

 

Astriti ka lindur në fshatin Muhurr të rrethit të Dibrës më 5/5/1973 ku edhe ka kryer shkollën fillore. Braktis bankat e shkollës në vitin e tretë gjimnaz për të marrë rrugën drejt Greqise ku dhe jeton prej 22 vitesh. Tradita familjare dhe ajo e zonës kanë ndikuar në dashurinë për të krijuar vargje. Letërsia dhe poezia si një pasion që në fëmijëri do të fillojnë të marrin formë të shkruar këto vitet e fundit. Astriti është i martuar dhe ka një vajzë, Malvinën 10 vjeçare, të cilës i dedikon edhe këtë libër, në të cilin janë përmbledhur krijimet e tij që në rini e deri më sot.

 

 

 

Në vend të hyrjes
Botimi i një libri me poezi është gjithnjë një rilindje për autorin, por kur ate ja dedikon vajzës tënde, është sikur të rilindesh dy herë. Kështu e ndjej unë këtë botim poezi-she të redaktuar nga unë, ndaj me qëllim poezia e parë e vëllimit quhet
“Princesha ime”, në mes të poezive, ajo dedikuar gruas dhe e fundit, si ëmbëlsia e jetës, “Nënë”. Këto janë Princesha-t e jetës së një burri.

 

 

Ardi Omeri

 

Ardi OMERI
Poet Redaktori librit

 

 

 

 

PËRMBLEDHJE

 
Në vend të hyrjes ………………………………………………. 3
PRINCESHA IME……………………………………………….. 4
BURIMET E JETËS ……………………………………………. 5
KURNACËT ……………………………………………………….. 6
ËSHTË PAK… …………………………………………………….. 8
A MË DO? ………………………………………………………….. 9
TË MBAJ QËNDISUR ……………………………………… 10
GJITHÇKA PËR TY …………………………………………. 11
NDOSHTA ……………………………………………………….. 12
LAMTUMIRË …………………………………………………… 13
VRAPOJ TEK DASHURIA ………………………………. 14
POEZIA ËSHTË FE ………………………………………….. 15
S’DI… ……………………………………………………………….. 16
ËNDRRA E MËRGIMIT …………………………………… 17
DY JANË ………………………………………………………….. 18
1 PRILL ……………………………………………………………. 19
PRANË TEJE ……………………………………………………. 20
NATA ……………………………………………………………….. 21
DO TË KTHEHESH …………………………………………. 22
BASHKOHU ME MUA ……………………………………. 23
EDHE NËSE… …………………………………………………… 24
ËNDRRA ………………………………………………………….. 25
E PRISJA …………………………………………………………… 28
SMS-T E MIA ……………………………………………………. 29
DO TA KESH TË VËSHTIRË …………………………… 30
MOTËR FOL …………………………………………………….. 32
NDODH ……………………………………………………………. 34

S’MË BËN GJË PIJA …………………………………………. 35
JAMLARG ………………………………………………………… 36
JE IDHULL ……………………………………………………….. 37
DASHURO ……………………………………………………….. 38
MOS U BETO……………………………………………………. 39
PLAKU ……………………………………………………………… 40
IKE… …………………………………………………………………. 42
VETËM PËR TY ………………………………………………… 43
GJYSHJA DHE SHTEGTARËT ………………………… 44
JE VAJZA QË U SHUA …………………………………….. 46
DËSHIROJ ……………………………………………………….. 47
PAS 11 VJETËSH ………………………………………………. 48
PËR JU MOTRA ……………………………………………….. 49
KTHIMI ……………………………………………………………. 50
PAK……………………………………………………………………. 51
PASURIA NUK SJELL LUMTURI …………………… 52
PËRFYTYROJ …………………………………………………… 57
REZISTUAM ……………………………………………………. 58
SHQIPTARET …………………………………………………… 59
DJE, SOT, NESËR… ………………………………………….. 60
AJO NATË… ……………………………………………………… 61
DHE SIKUR.. ……………………………………………………. 62
BËJ KRIM PËR TY …………………………………………… 63
NËNËS ……………………………………………………………… 64
SI TË TË BESOJ ……………………………………………… 65
DESHA …………………………………………………………….. 66
PO IKE, DO TË ÇMENDEM ……………………………. 67
MALLKOJ ………………………………………………………… 69
KATËR STINËT ……………………………………………….. 70

MOS KUNDËRSHTO! …………………………………….. 73
KËSHILLOJ ……………………………………………………… 74
FLUTURA …………………………………………………………. 78
DO TË PENDOHESH ………………………………………. 80
NJË FJALË PËRSËRIT ……………………………………… 81
DASHURIAËSHTË DIELL ………………………………. 82
DIELLI U MARTUA …………………………………………. 83
TË VIJ ME TY …………………………………………………… 84
AMANETI ………………………………………………………… 85
DUA TE KTHEHEM ………………………………………… 86
ERË DO TË BËHEM …………………………………………. 87
DO TË TË RRËMBEJ ………………………………………… 88
TANI QË ERDHE… ………………………………………….. 89
TË KËRKOJ NË ËNDRRA ……………………………….. 90
TY TË KAM ………………………………………………………. 91
NË JETË GJITH KUSH GABON ……………………… 92
JETA ËSHTË E SHKURTËR …………………………….. 95
MË MUNGON …………………………………………………. 96
TRETET ZEMRA IME ……………………………………… 97
DIREKTIVË PARTIE ………………………………………. 98
VENDLINDJA ………………………………………………… 100
TË SHOH ………………………………………………………… 101
MË LA… …………………………………………………………. 102
THEMELET E DASHURISË …………………………… 103
S’KE PËR TË MË PARË ………………………………….. 104
IKE… ………………………………………………………………. 105
NË SYTË E NËNËS …………………………………………. 106
MA SHËROVE ZEMRËN ……………………………….. 107
ËSHTË E BUKUR JETA ………………………………….. 108

EMRI YT PËRKTHEHET ZOT ……………………….. 109
PËR NJË DASHURI TË HUMBUR ………………… 110
TI JE DIMËR …………………………………………………… 111
DASHURIA DO DASHURI ………………………….. 112
TRUPI YT PREJ QELQI ………………………………… 113
KA DHE GRA… ………………………………………………. 114
KTHEHU ………………………………………………………… 115
DO T’I DJEG PARATE ……………………………………. 116
TJETËR TI DHE TJETËR UNË ………………………. 117
PA TITULL… ………………………………………………….. 118
TË KAM APO S’TË KAM? …………………………….. 119
GRUAJA E SHOKUT ……………………………………… 120
MACJA ……………………………………………………………. 121
TË LUMTË ……………………………………………………… 122
EJA ………………………………………………………………….. 123
NËNË …..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s