Të pathënat…. / Poezi nga Drita Lushi

 

 

images.jpdrita

 

Poezi nga Drita Lushi

 

 

 

Të pathënat….

I dashur!
Kemi lënë shumë fjalë pa thënë,
e jemi dashur qetë unë dhe ti;
Unë hesht gjithnjë kur zemërohem
E ngazëllimin çel si maj,në dashuri!

Papritur, nis e flas e them gjithë të pathënat
Të pëshpëris,
Dhjetë
Njëqind,
Njëmijë…
Ti, me sy arrin të futesh brenda meje
E buzët mi ndal veç me një vështrim…

Pastaj nis edhe betohesh
“Ti je e vetmja histori e dashurisë”!
kur Unë dyshuese të shoh në sy…
Ti shpejt e shpejt ca flokë me shpupuris.

Unë rregulloj balluket ballit,
E fjala në buzë më vjen vetiu;
“Unë historia jote e dashurisë?
Ti je dashuria që po shkruaj në timen histori..”

“ Prit… mos u lumturo kaq shumë…
Sepse, di të jem dhe djall kur duhet,
e jo veç ëngjëll unë…”

– Në rregull?

 

@ Drita Lushi.
Shtator, 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s