Maliq Istrefi nën logon e Shtëpisë Botuese “ADA” sjell librin me novela “Gjah peshkaqenësh” nën redaktimin e Demir Gjergjit.

1900767_10203830716081034_74054482549079779_o

 

Maliq Istrefi nën logon e Shtëpisë Botuese “ADA” sjell librin me novela “Gjah peshkaqenësh” nën redaktimin e Demir Gjergjit.

 

 

ISBN: 978-9928-193-13-1
Numri faqeve 144
Çmimi: 700 leke

 

Një prozë mes kufirit të së mundshmes dhe të së pamundshmes. Aty ku ndal(ohet) ecja e fillon gjysmëfluturimi, aty ku mjeron fati i izolimit dhe fillon fati blu; pikërisht midis tokës dhe detit. Maliq Istrefi e ka lidhur jetën e tij me këtë fat edhe si njeri, edhe si krijues. I ardhur te shkrimtari nga gazetaria, ai rrëfen me një frazë të saktë dhe me detaje befasuese, të cilat në fantazi nuk mund t’i gjesh, sado t’i kërkosh. Autori di të vijë mjeshtërisht prej realizmit, për t’u ngjitur drejt simbolikës. Frika dhe guximi, drama mbi një humor shpesh të zi, e jo më rrallë, të natyrshëm, jeta dhe asgjësimi i saj në një ndeshje të përhershme. Dhe kur kjo betejë ndodh në hapësirat detare dhe në thellësitë ujore, intriga bëhet me joshëse për ta çuar deri në fund leximin.

 

 

demir

 

Nga DEMIR GJERGJI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s