Alternativa e vetme e “të bërit shtet” nga qeveria e sotme, burgimi i fukarenjve.

Alternativa e vetme e “të bërit shtet” nga qeveria e sotme,  burgimi i fukarenjve.

 

 

erget

Nga :  Erget Cenolli

 

 

Gjithandej dëgjohet përditë nga populli socialist, nga më i madhi deri tek më i fundit, se Edi Rama “po bën shtet”. Mirëpo kur i pyet se cilët janë elementët e këtij “të bëri shtet”, tregojnë vetëm aksionin për pagesën e energjisë, e cila tashmë është vërtetuar që u vendos vetëm me dhunë, të ushtruar prej qeverisë ndaj shtresave më të mjera të popullatës.

Pra alternative e “të bërit shtet” është vetëm burgosja e fukarenjve, pasi në burg nuk ndodhet ndonjë njeri nga shtresa e pasur dhe nga politikanët. Burgosja e fukarasë është alternativa e vetme që kanë regjimet totalitare diktatoriale, si të majta(komunistët) ashtu edhe të djathtët (fashistët dhe nazistët).

Në konceptin e së majtës së sotme në SHqipëri, pra të Edi Ramës, pasi kjo politikë është personalizuar vetëm tek një njeri, nuk ekzistojnë madje nuk janë as si alternativë:

-depolitizimi dhe dekorrupsionizimi i arsimit, që është themeli i shtetit (përkundrazi në muajt e fundit arsimi, sidomos në bazë është 100% i korruptuar dhe i politizuar).

-depolitizimi dhe dekorrupsionizimi i shëndetsisë, gjë që po e le atë në dorën e grosistëve dhe zyrtarëve gjakpirës

-dekorrupsionizimi i drejtësisë

-punësimi; deri tani ky punësim ka konsistuar në heqjen nga puna të demokratëve dhe vendosja në të njëjtat vende të socialistëve.

Pra siç shihet nuk ka përpjekje për shtet, por përpjekje:

1.Për frikësimin e masës së popullit nëpërmjet aksioneve ala “vjelja e misrit”

2.Manipulimi i mediatiko- oratorik i masave, nëpërmjet lajmeve për suksese të rreme dhe fjalimeve pompoze me më tepër citime se ide individuale.

Për këtë shak, korrupsioni galopant i deri tanishëm, po shkon me kërcime kilometrike, politizimi i deritanishëm po kthehet në tejpolitizim.

Kështu po krijohet një antishtet, i cili do të rrënohet shumë shpejt me shkarjen e parë të këmbëve që do t’i bëhet kësaj qeverie, e cila me zor po mbahet më këmbë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s