Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Kufiri i dashurisë nuk njeh kufi ” të autorit DENILU dhe redaktim të autores Alma Feruni.

 

11222403_10206449501269027_6647799795290330776_n

 

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin   “Kufiri i dashurisë nuk njeh kufi  ”  të autorit   DENILU dhe redaktim të autores Alma Feruni.

 

 

Një ëndërrimtar është ai që e gjen rrugën e tij, vetëm nga drita e hënës dhe ndëshkimi i tij është se e sheh agimin përpara së gjithë botës.

 

Oskar Uajlld

 

 

 

Autori : DENILU

Titulli : Kufiri i dashurisë nuk njeh kufi

Redaktimi : Alma Feruni

Botimi i parë, 2015

Përgatiti për botim: Roland Lushi

Formati : 13.5x20cm

Të gjitha të drejtat i takojnë autorit

Tirazhi 200 kopje

Botimet ADA

 

 

Roland-Lushi

Roland Lushi

 

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, tetor 2015

 

Kam bërë një jetë copë-copë, shkruan filozofi. Zhan-Pol Sartri, ati i filozofisë ekzistencialiste frënge, ateist dhe materialist, e vë problemin e jetës në absurditetin e saj, që, duke mos pasur ligje, është boshësi-absurditet. E mira dhe e liga, sipas tij, nuk kanë kuptim logjik, veçse si dy gjendje të ndërgjegjes vepruese. Një jetë copë-copë.

Kurrë nuk kam kafshuar, sepse prisja, e ruaja veten për më vonë – dhe tani vë re se më kanë rënë dhëmbët. Si t’ia bëj? Ta thyej guackën? Një fjalë goje. E megjithatë! Çfarë do të më mbetej? Një gomë e vogël viskoze, që do të hiqej zvarrë në pluhur, duke lënë pas vetes një vazhdë të ndritshme..

Sepse jetojmë në filozofi.

Jetoj me filozofinë; kjo nuk do të thotë se jetoj si filozof, por se perceptimet e mia janë perceptime filozofike, edhe kur shoh këtë llambë, edhe kur ju shoh ju.

Si rrjedhojë, ajo përfaqëson një mënyrë të jetuari dhe, t’i lëmë mënjanë fjalët e mëdha, unë mendoj se ajo duhet mësuar sa më shpejt.

Ideologjia nuk është një filozofi e përbërë, e përsiatur e pasqyruese, por është një tërësi idesh që qëndron në themel të veprimeve tjetërsuese duke i pasqyruar ato, dhe që s’ka thënë ende plotësisht fjalën e saj nën një formë të caktuar, por që shfaqet nëpërmjet ideve të përditshme të një epoke dhe shoqërie të dhënë.

Ideologjitë përfaqësojnë pushtetin dhe janë aktive.

Filozofët u kundërvihen ideologjive, megjithëse këto të fundit i pasqyrojnë në njëfarë mase gjithnjë duke i kritikuar dhe tejkaluar. Kujdes, sepse ideologjia aktualisht ekziston te vetë ata që ngjiren se u duhet dhënë fund ideologjive, mendon Sartri…

Një imagjinatë e bukur krijuese që përshkruhet kaq bukur në novelat që rrjedhin kaq bukur në lumin gjarpëruar jetë, here pa fre here gjen shtegun e fati vet..i urojmë komplimente autorit dhe libri pastë rrugën e suksesit…

 

Alma Feruni

Alma Feruni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s