Buzëdetit / Poezi nga Vasso Hantzara

Poezi nga Vasso Hantzara

 

 

Buzëdetit

 

Si valë deti

luaje bri meje, me agun…

u shndërova në ranishte

etur… të të pranoj,

t’u lëshova në prehër

dorëzuar… tek më rëbeve krahun

shijova misterin jetësor,

në njelmësi jete… dehur

Fuqi e dëshirës,

arogancën e mposhti

e shndëroj, në valshkumëz të bardhë…

q’u tërhoq rraskapitur,

brishtësisht përkëdhelur,

trupin e njomë, si pulbardhë!

Njelmësinë më fale…

të dhurova kokriza, nga rëra ime

dhe deti… dashurinë tonë pasqyroj

ngjyrat mëngjesore ngatëroj,

me të nostalgjisë, dritagime!.

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s