RRËNQETHJE – Poezi nga Anna Costa / Shqipëroi : Maks Rakipaj

 

Anna kosta

Poezi nga Anna Costa

 

 

RRËNQETHJE

 

Pranë të ndjej…

ndër tëmthat

si çekan fort godet

rrahjet e mia…

jotja rrahje fuqishëm fshikullon

dhe lirinë time shqyen,

më mbyll në një vorbull

fluturash të ndritshme

me kafshime lëkurën ma rrjep

duart një regëtimë m’i dredh

një hungërrimë grafullon

ndër pëshpëritjet e tingujve

të heshtjes.

Jemi tokë dhe qiell

shkëndija dhe djersë

prej rrufeve shqyer

shungullimë bubullime

jashtë stine

mes çarçafësh të njomur

çka është jotja prek

e ndjej një rrënqethje

rrënqethje ndjenjash

tonat.

 

© shqipëroi Maks Rakipaj

 

 

Maks Rakipaj

Shqipëroi : Maks Rakipaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s