JU LUTEM, MOS !!! / Videopoezi nga Lume Plaku

Lumturi Plaku

Poezi nga Lumturi Plaku

 

 

JU LUTEM, MOS !!!

 

Mos mi shikoni rrudhat e mia të vuajtjeve
e as dëshirat e vrara, ndër rrëza humbur,
mos mi shikoni as ëndërrat e arrnuara,
të burgosura, kurr shprehur…
ju lutem mos, se më jep më shumë dhimbje,
ai shikimi kurioz si në kërkime…

Mos më shikoni as goditjet gjak mbas shpine,
ato janë plagë marrë prej thikash tradhëtie,
mos më shihni as djegjet brënda zemrës,
as shpresat e shuara
e as mos u mundoni ti numuroni,
se, ufff…
janë shumë e të pa shëruara…

Shihmëni vetëm buzëqeshjen
hedhur trasparente mbi fytyrën time,
do jetë diell edhe kur s’do jem e lumturuar,
ndëgjoni këngët, që i këndova e do i këndoj,
ndoshta dhe me zë të stonuar,
por gjithëmonë,
edhe në momentin e trishtuar.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s