NATË / Poezi nga Maria Hizma

 

Poezi nga Maria Hizma

 

 

3865778_orig

NATË

 

I zhurmshëm është qyteti sonte
Arterieve që zgjaten pa mbarim
Drita semaforesh, ndajnë udhëkryqe
Mbrëmjes trazuar, rrugëve pa kthim

I kthjellët është dhe qielli sonte
Mbushur me yje … në pambarim
Mes tyre hëna qetë vallëzonte
ndriçon gjithçka ky vezullim

Orët ngadalë rrokullisen
Në heshtje presin të nesërmen ditë
E ëmbël është nata sonte
Kur pret një diell që rilind..

Një semafor ndizet e fiket
Të hap një shteg në kryqëzim
Si një fletë ditari shfaqet
Ku shkruan zemrën mallëngjim

Pas tyre parqet heshtin strukur
Mes gjethe rënë si një kujtim
Imazhe thyer …humbur e gjetur…
Magji e ëndrrave, pa vegim…

 

 

maria hizma

Maria Hizma

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s