Ah, sot …! / Dedikim nga Monda Hamitaj

14568250_1197474513624766_1795412634763762960_n

Dedikim nga Monda Hamitaj

 

 

Ah, sot …!

 

Ah sot, sa rashë në gjumë

Erdhe dhe më puthe

Nena ime mall ,

” – Mos qaj për mua bija ime

ja , u ktheva prapë …”

Dhe duart mbi flokë mi vure

Më perkëdhele si di veç  Ti Nënë

Ah,  sot sa më kish marrë malli ,

Dhe gjumi për netë të tëra

nuk më zinte o shpirti im …

Tani ti kthehesh mes puthjesh,

Sa shumë më kish marrë malli

O e shtenjta, fisnikja ime, Nënë …!

Si hyjneshë qëndron pranë meje

E veshur në të bardha si një perri,

Lotët e shpirtit mi fshije dhe luteshe,

që gëzimi të zbriste serish në shpirt.

Buzëqesha, të mora erë në gjokes Nënë

Atje ku u rrita unë,  Nënëz shpirti im,

ku më mëkove me qumështin e bardhë .

ashtu mes krahëve të tu u zgjova

Kuptova se kisha qenë në gjumë Nënë ,

por mbi buzë kishte mbetur era jote ,

ashtu e pakrahasuar me asnjë erë parfumi

O e shtrenjta ime! E bukura Nëna ime si hënëz …!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s