Kalendari poetik: Banana Yoshimoto 24 korrik 1964 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Banana YOSHIMOTO

Kalendari poetik: Banana Yoshimoto 24 korrik 1964

Sot është data e lindjes së shkrimtares japoneze Banana Yoshimoto, (emri i vërtetë Mahoko Yoshimoto), lindur në një familje intelektuale japoneze. Ja një poezi prej saj:

ZËNË ME GURË NGA FATI

I patën ndodhur mjaft prapësi
më shumë se kujtdo tjetër.
Por me inat nuk i priti
dhe madje as me mërzi.
Por ama, i mbeti një vështrim
i ashpër, në cak të tërbimit.
Gjithësia e nxirë e një femre
mbushur me mllef
që fati e ka zënë me gurë
përzjehet me krenarinë
që ia ka dalë mbanë
të zhytet e të mos mbytet.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s