Kalendari poetik: Antonio Machado (1875-1939) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Antonio MACHADO

Kalendari poetik: Antonio Machado (1875-1939)

26 korriku është data e lindjes së poetit dhe shkrimtarit të njohur spanjoll Antonio Maçado, një ndër më të shquarit e atij që u quajt ‘brezi 98’. Sot përzgjodha këtë shqipërim prej tij:

KOHA E MORI ME VETE…

E kam thuajse portret babanë e shtrenjtë,
si qe një herë e një kohë,
por koha me vete e mori…
Im atë në kopshtin e shtëpisë,
im atë mes librave duke punuar.
Sytë e mëdhej, balli i lartë,
fytyra eshtake, mustaqet e lëmuara.
Im atë në atë kopësht duke menduar,
ëndërruar, duke vuajtur, duke folur me zë të lartë.
Shëtit…Oh baba, ende atje je
dhe koha s’të ka fshirë!

Tashmë më i moshuar se ti jam, ati im,
se sa ishe ti kur më puthje.
Por ndër kujtime, jam edhe fëmija
që mbaje për dore dikur.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s