Kalendari poetik: Jojo Moyes 1969 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Jojo MOYES

Kalendari poetik: Jojo Moyes 1969

Më 4 gusht mbushi 49 vjeç Pauline Sara Jo, “Jojo” Moyes, shkrimtare dhe gazetare angleze, dy herë fituese e çmimit Romantic Novel of the Year Award prej Romantic Novelists’ Association. Gjeta në web edhe një poezi prej saj që e sjell sot për herë të parë për miqtë e mi; por sivjet, në panairin e librit do të vijë në shqip edhe një roman i saj, “The Dancer Horse” (Kali Valltar), nga shtëpia botuese UEGEN me përkthimin tim. Happy Birthday Jojo!

TË PANJOHURIT…

Po më thoshte
qysh ia bëjnë
njerëzit nëpër trena
kur i rrëfejnë
të fshehtat e jetës së vet
bashkëudhëtarit:
një afërsi që vjen
nga mosnjohja e njëri tjetrit
dhe forcohet
nga vetëdija e heshtur
se ka për të qënë i pamundur
një ritakim mes tyre.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s