Kalendari poetik: Nino Pedretti (1923-1981) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Nino PEDRETTI

Kalendari poetik: Nino Pedretti (1923-1981)

Sot, më 13 gusht është data e lindjes për Giovanni Maria Pedretti, i njohur me emrin Nino, ka qënë poet dhe përkthyes italian nga Romanja. Studioi në universitetin e Urbinos për gjuhët e huaja, më pas emigroi në Gjermani, prej nga u kthye në vitin 1975. Përmbledhjen e parë me poezi e shkroi në dialektin romanjol të vendlindjes së tij ((Santarcangelo di Romagna) dhe pati sukses të menjëhershëm; qe një shembull se dialektet nuk duhen lënë pas dore. Vdiq para kohe, pa mbushur ende 58 vjeç. Ja një poezi e tij:

EDHE SOT

Edhe sot gëlltita
pjesën time
të poshtërimit.
Pa ndotur jakën e këmishës
as buzët
si kungatë e gëlltita
të jetoj në paqe
me fqinjët e mi.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s