IKJET QAJNË / Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista
 
 
IKJET QAJNË
 
Ajo më erdh si flladi i pranverës,
si sythi i bajames këtë fund janari.
si rreze që dielli shfaq hera herës,
si ëndërr që nis tek unë së pari.
 
Ditet m’u bënë më të ngrohta,
a thua dimri nuk ekziston më.
Ja puth me gaz duart e vogla,
shpirti i etur u bë njësh me të.
 
Na shkuan ditet plot me biseda,
si koha iku kaq pa e kuptuar.
Mëmë dhe bije ja si dy zemra.
me dashuri dhe mall rrethuar.
 
Në ndarje syte m’u perlotën,
mjegulla si vello krejt mi vesh.
Ardhjet e saj më sjellin botën,
por ikja lot malli le mes nesh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s