BRENDA MEJE / Poezi nga Armenida Qyqja

Poezi nga Armenida Qyqja

 

BRENDA MEJE

I mbështjellë je brenda gjumit tim
edhe ëndërr nëse s’shoh prej trishtimit.
Mendimi i parë i agimeve më je ti,
që mbi mua bef bashkë me zgjimin.

Ti nuk e di, që çdo çast me mua je
dhe në orët, minutat e zhurmshme,
Bisedoj rreth e qark, e me njerëz rri,
e njëherësh flas me ty në mendjen time.

Shpirt, frymë, brenda meje ti je,
si dyzim i pandashëm i vetvetes,
Të flas, të qesh dhe prapë lotoj,
se dot s’të prek brenda vetes…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s