E ftohtë… / Poezi nga Arditë Latifi Haliti

Poezi nga Arditë Latifi Haliti
 
 
E ftohtë…
 
E thirrëm NE
E ftuam, me dashje
Sa e sa herë e përmendëm!
Të tjerët nuk e dojnë,
por NE të dy – Po.
Përmallshëm e me ngurim,
ia zgjas dorën.
E koka pas më mbetet!
Por, e zëmë në gojë
çdo ditë, çdo natë.
E kemi dhuratë,
e të ardhme të ndritur.
…dhe, e ftohtë vjen AJO!
E mundë, veç dëshira,
për lirinë që se patëm
As UNË, as Ti, AS AI e AJO!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s