Reflektime (RIFLESSI) – Giancarlo Pompianu / Shqipëroi Marjeta Shatro – Rrapaj

Poezi nga Giancarlo Pompianu
Reflektime
Shkëlqime blu
Janë reflektimet mbi det
Ngrihen
shtigje verbuese,
bien poshtë
dridhjet në të gjallë
rrudhen
magjepsëse.
Pamjet e ankthshme
që vijnë
reflekset tuaja
deti im, për të lagur
mendimet e mia,
që shqetësojnë, dhe nuk bëjnë
të pushojë drita
e dëshirave të mia.
Unë do të zhytem
brenda shpirtit tuaj
Duke përkëdhelur kaltërsinë tuaj,
që do të largojë
mundimet e mia.
Brenda shpirtit tuaj
do të vdes
dhe britma ime e dhimbjes,
vala juaj do të shpëtojë
ndjenjat e mia,
zemra ime do të jetë e qetë
në përqafimin tuaj të dashur
se me dashuri
ajo ka lagur mendimet e mia
në një mënyrë me prekëse
RIFLESSI———-
 
Azzurri bagliori
son riflessi sul mare
innalzando
scie smaglianti,
ricadono giù
tremolanti in briose
increspate
ammalianti.
Ansioso aspetto
che arrivano
i tuoi riflessi
mio mare,a bagnare
i miei pensieri,
che turbano,e non fanno
riposare la luce
dei miei desideri.
Mi immergerò
dentro la tua anima
accarezzando il tuo azzurro,
che scaccerà via
i miei tormenti.
Dentro la tua anima
moriranno
e il mio grido di dolore
la tua onda salverà
i miei sentimenti,
il mio cuore si acquieterà
al tuo abbraccio affettuoso
che con amore
ha bagnato i miei pensieri
in modo lezioso.
Shqipëroi Marjeta Shatro – Rrapaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s