Qielli, supeve zhytet, pa ju inponuar – Tatiana Terebinova / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Tatiana Terebinova

(Poetja Ruse e vargut të Lirë)

 

Qielli, supeve zhytet, pa ju inponuar

Kopshtnajat luluar flatërojnë, humner-lehtash të qiejve
Një maçoku të kuq ju lejua, fushnajave ngjyrëblu të flerë.
Një gjarpër uji, i vogël, gropnajash vështron yjet
Qyteti sot është shndëruar, në fjetore ëndrrash për ëngjëjt
Heshtja bëhet Zot, shndërohet në sy Zoti, akoma një herë.
Tërëkohët e pritjes ju flasin
Siç flasin gjithë rrëkezat, nën shtres-hollat e kohës.
Ena praruar e hënës po derdh
ar vulgarin e tij, me zëra përçudnuar
Dhe qielli, pa ju inponuar, zhytet supesh
Ndërsa një byzilyk, pëllumbth i kaltër, kotet gjumit
Lini flakët e trishtit të mburen
Në një fjalë të vetme… si Shpresë.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s