Kalendari poetik: Alejandro Jodorowsky 17 shkurt 1929 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Alejandro Jodorowsky

Kalendari poetik: Alejandro Jodorowsky 17 shkurt 1929

Sot, më 17 shkurt, mbush 90 vjeç Alejandro Jodorowsky, shkrimtar, skenarist, eseist, dramaturg, regjisor dhe poet kilian (prej disa vitesh ka marrë shtetësinë franceze). Në këtë përvjetor sjell shqipërimin e parë që kam prej tij qysh në vitin 2012:

PAK NGA PAK

Pak nga pak në mungesën time hyn
pikë pas pike kupën time të zbrazët mbush
atje ku jam hije, ti mos rresht së çfaquri
sepse vetëm në ty gjithçka bëhet e vërtetë.
Largo marrëzinë e jepmë një kuptim;
ç’kujtoj prej vehtes është çka je ti,
në brigjet e tua si det i padukshëm mbrrij.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s