Kalendari poetik: Lambert Schlechter 4 dhjetor 1941 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Lambert Schlechter

Kalendari poetik: Lambert Schlechter 4 dhjetor 1941

Sot mbush 78 vjeç Lambert Schlechter, autor nga Luksemburgu. Ka botuar rreth 30 libra, shumicën në frëngjisht. Ka shkruar poezi, romane, tregime dhe esé. Ka qënë edhe zv/president i seksionit luksemburgez për Amnesty International. Ja një poezi prej tij:

ÇEHOVIN MIK

Poetët lehtësisht poezi
poetëve të tjerë u kushtojnë
si për të shlyer një detyrim
si lutje për një buzëqeshje
a thjesht për kënaqësi
çka zor se ndokush mund të kuptojë
një miqësi që asgjë s’të lidh, as mosha,
miqësi ashtu kot, pa asnjë lidhje
për atë që s’e kupton lumturinë time
që kam mik Çehovin e Sylvia Plath-in.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s