Kalendari poetik: Akiko Yosano (1878-1942) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Akiko Yosano

Kalendari poetik: Akiko Yosano (1878-1942)

Sot më 7 dhjetor ka datën e lindjes Akiko Yosano, shkrimtare japoneze, poete, veprimtare për paqe dhe të drejtat e grave. Një kurreshti nga jeta e saj: lindi 13 fëmijë, nga të cilët 11 jetuan. Ja përzgjedhja ime sot:

DY YJE…

Rruga e Qumështit:
në shtrat me të,
hap perden
dhe ndaj të gdhirë vështroj,
si u ndanë dy yje.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s